声学楼论坛技术交流区电声器件与系统设计软件应用及仿真室 → 给些常见软件的下载

共有103516人关注过本帖树形打印复制链接

帅哥哟,离线,有人找我吗?
水仙
  181楼 | QQ | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

加好友 发短信 电声从业人员
等级:超级版主 帖子:6537 积分:51127 威望:10 精华:39 注册:2005-10-28 8:32:06
  发帖心情 Post By:2009-9-27 14:40:46 [只看该作者]

上面的软件可以试试

声学楼--声学工程师之家
QQ:350824984,邮件:adrian_chi@163.com,微博:adrian_chi,微信:adrian_chi
 回到顶部
终极膜片设计师
  182楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

加好友 发短信
  发帖心情 Post By:2009-9-27 15:50:43 [只看该作者]

以下是引用WAMM在2009-09-27 12:25:21的发言:
我的扬声器装在塑料箱里,在扬声器前面的塑料网状结构对中高频的扩散是有影响的,用什么软件可以模拟分析这种效应呢?

图片点击可在新窗口打开查看

回到顶部
终极膜片设计师
  183楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

加好友 发短信
  发帖心情 Post By:2009-9-27 15:52:06 [只看该作者]

功能强大的声学仿真软件。

回到顶部
终极膜片设计师
  184楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

加好友 发短信
  发帖心情 Post By:2009-9-27 16:24:02 [只看该作者]

回到顶部
Jimmy_Huang
  185楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

加好友 发短信
  发帖心情 Post By:2009-9-27 22:04:52 [只看该作者]

以下是引用终极膜片设计师在2009-09-27 15:50:43的发言:

这是什么软件?

回到顶部
liyunhai0125
  186楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

加好友 发短信
  发帖心情 Post By:2009-9-28 8:09:10 [只看该作者]

谢谢楼主,哈哈哈

回到顶部
爱拼才会赢
  187楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

加好友 发短信
  发帖心情 Post By:2009-11-2 9:19:47 [只看该作者]

没找到SPEAK
记得原来有的

回到顶部
Acoustics
  188楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

加好友 发短信 电声工程师
等级:版主 帖子:3520 积分:26241 威望:2 精华:19 注册:2006-2-13 13:44:44
  发帖心情 Post By:2009-11-18 10:04:49 [只看该作者]

学无止境!
 回到顶部
Acoustics
  189楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

等级:版主 帖子:3520 积分:26241 威望:2 精华:19 注册:2006-2-13 13:44:44
  发帖心情 Post By:2009-11-18 10:06:36 [只看该作者]

PACSYS Limited develops, distributes and maintains the following products:

PAFEC VibroAcoustics

Acoustic analysis software utilising finite element and boundary element methods.

PafLS

Loudspeaker analysis tool.

PAFEC-FE

Structural finite element analysis software catering for static, dynamic, non-linear and thermal analysis.

PAFEC-EHL

Elastohyrodynamic lubrication software for the analysis of dynamically loaded plain bearings.

学无止境!
 回到顶部
Acoustics
  190楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

发帖心情 Post By:2009-11-18 10:10:39 [只看该作者]

Mark Dodd
Head of Group Research, GP Acoustics (UK) Ltd
GP 声学(英国)有限公司研究团队领导人

Having achieved a BSc in Physics from Southampton University in the UK Mark started his career in Audio at Vitavox in 1981 where he gained his first experience in compression driver design. After gaining an MSc in acoustics at Chelsea College London University he joined Tannoy where he developed the tulip waveguide on which he presented his first paper in 1992 at the AES. In 1994 Mark joined GPAcoustics, a group including KEF and Celestion becoming Head of Group Research in 2001. Since joining GPAcoustics Mark has pioneered the use of Finite Element Analysis in transducer design presenting a several papers on transducer design and Finite Element techniques at AES, IOA and ALMA conferences.

1981 年,Mark Dodd 在英国南安普顿大学获得物理学学士学位后,加入 Vitavox 公司开始了他的音频事业生涯,在那里他获得了压缩策动单元设计的最初经验。在获得伦敦大学切尔西学院的声学硕士学位后,他加入 Tannoy 公司并在那里提出了郁金香波导管理论,他于 1992年在 AES 上发表了相关研究的第一篇论文。1994 年,Mark 加入了拥有 KEF 公司和 Celestion 公司的 GP 声学集团,并于 2001 年担任 GP 声学研究团队的领导人。自加入 GP 声学集团后,Mark开创性地使用有限元分析方法进行换能器设计,并在 AES、IOA ALMA 会议上发表了关于换能器设计及有限元技术的一系列文章。

他所用的有限元软件就是PAFEC,可以仿真压缩驱动器的频率响应

学无止境!
 回到顶部
Acoustics
  191楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

发帖心情 Post By:2009-11-18 10:12:05 [只看该作者]

PAFEC-VibroAcoustics - Audio

Air is a light medium and hence will generally have a lesser effect on a vibrating structure than in underwater acoustics. However the cone, dustcap and surround of a loudspeaker drive unit are also light, and hence to obtain accurate results a fully coupled analysis is necessary.

Application Areas

• cone breakup
  • cabinet cavity modes
  • radiation from drive unit
  • diffraction from edges
  • placement of speakers in a small room
  • radiation from panels
  • horn design
  • load/displacement computation for spiders and surrounds
  • compression driver design

学无止境!
 回到顶部
Acoustics
  192楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

发帖心情 Post By:2009-11-18 10:16:47 [只看该作者]

学无止境!
 回到顶部
Acoustics
  193楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

发帖心情 Post By:2009-11-18 10:18:15 [只看该作者]

学无止境!
 回到顶部
Acoustics
  194楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

发帖心情 Post By:2009-11-18 10:20:49 [只看该作者]

学无止境!
 回到顶部
hhdd
  195楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

加好友 发短信
  发帖心情 Post By:2010-3-5 16:40:05 [只看该作者]

谢谢                                                                                         

回到顶部
daxia111
  196楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

加好友 发短信
  发帖心情 Post By:2010-7-10 22:39:46 [只看该作者]

谢谢版主,能想到的都有了,好

回到顶部
ywd518
  197楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

加好友 发短信
  发帖心情 Post By:2010-8-13 9:36:54 [只看该作者]

FineXover用几分钟就会有个“应用监测“跳出来,然后就只能关掉软件,请问谁有解决办法?

回到顶部
水仙
  198楼 | QQ | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

等级:超级版主 帖子:6537 积分:51127 威望:10 精华:39 注册:2005-10-28 8:32:06
  发帖心情 Post By:2010-9-20 10:16:11 [只看该作者]

以下是引用ywd518在2010-08-13 09:36:54的发言:
FineXover用几分钟就会有个“应用监测“跳出来,然后就只能关掉软件,请问谁有解决办法?

需要关掉杀毒软件.

QQ:350824984,邮件:adrian_chi@163.com,微博:adrian_chi,微信:adrian_chi
 回到顶部
水仙
  199楼 | QQ | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

发帖心情 Post By:2010-9-20 10:19:44 [只看该作者]

ed2k://|file|LOUDSOFT.FINECONE.v2.0.EMT36.ISO|68202496|4EDC97759775190F2279B880BECCCE3C|/

回到顶部
水仙
  200楼 | QQ | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

发帖心情 Post By:2010-9-20 10:20:11 [只看该作者]

ed2k://|file|LOUDSOFT.FINEMotor.v2.5.EMT36.ISO|22026240|4ED6ED05C261DE566E5385113F0E7DC4|/

回到顶部