声学楼论坛技术交流区电声器件与系统设计软件应用及仿真室 → 动圈式扬声器和话筒的曲线趋势调整方法

共有4826人关注过本帖树形打印复制链接

帅哥哟,离线,有人找我吗?
Acoustics
  1楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

加好友 发短信 电声工程师
等级:版主 帖子:3520 积分:26241 威望:2 精华:19 注册:2006-2-13 13:44:44
动圈式扬声器和话筒的曲线趋势调整方法  发帖心情 Post By:2009-12-3 17:07:03 [只看该作者]

看两个有意义的图.

学无止境!
 回到顶部
Acoustics
  2楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

等级:版主 帖子:3520 积分:26241 威望:2 精华:19 注册:2006-2-13 13:44:44
  发帖心情 Post By:2009-12-3 17:08:10 [只看该作者]

图片点击可在新窗口打开查看

学无止境!
 回到顶部
Acoustics
  3楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

发帖心情 Post By:2009-12-3 17:08:48 [只看该作者]

学无止境!
 回到顶部
Acoustics
  4楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

发帖心情 Post By:2009-12-3 17:27:05 [只看该作者]

The mechanic tuning of the loudspeaker usually shifts the main resonance

to the low end of the transmitted frequency range. Spherical waves are predominately

emitted in this frequency range, and, below a limiting frequency

ω', the real part of the radiation impedance, Zrad, increases proportional

to ω^2.

学无止境!
 回到顶部
Acoustics
  5楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

发帖心情 Post By:2009-12-3 17:28:42 [只看该作者]

Tuning the mechanic resonance to lower frequencies extends the range. The

acceleration, a, of the membrane should be constant to keep the radiated

power independent of frequency since |v^2| ~ 1/ω^2 means |a| = ω|v| = const.

学无止境!
 回到顶部
Acoustics
  6楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

发帖心情 Post By:2009-12-3 17:31:42 [只看该作者]

Electric equalization using the techniques discussed here can overcome

the mechanic deficiencies of the loudspeaker, but be aware that very large

mechanic forces may be needed, reducing the power efficiency. Monitoring the

movement of the membrane with sensors and controlling the driving force

accordingly is called motional feedback and has been successful at reducing

distortions – particularly at the lower end of the frequency range.

学无止境!
 回到顶部
Acoustics
  7楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

发帖心情 Post By:2009-12-3 17:39:46 [只看该作者]

学无止境!
 回到顶部
Acoustics
  8楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

发帖心情 Post By:2009-12-3 17:42:29 [只看该作者]

图片点击可在新窗口打开查看此主题相关图片如下:microphone with steerable directional.jpg

学无止境!
 回到顶部
Acoustics
  9楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

发帖心情 Post By:2009-12-3 17:43:26 [只看该作者]

可调指向性因子麦克风

学无止境!
 回到顶部
Acoustics
  10楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

发帖心情 Post By:2009-12-3 17:45:39 [只看该作者]

图片点击可在新窗口打开查看此主题相关图片如下:electret microphone.jpg

学无止境!
 回到顶部
Acoustics
  11楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

发帖心情 Post By:2009-12-3 17:49:49 [只看该作者]

图片点击可在新窗口打开查看此主题相关图片如下:electromagnet with a movable armature.jpg

学无止境!
 回到顶部
Acoustics
  12楼 | 信息 | 搜索 | 邮箱 | 主页 | UC

发帖心情 Post By:2009-12-3 18:08:29 [只看该作者]

公式和理论推导,就不贴了.

动铁的计算和仿真都是可行的.

学无止境!
 回到顶部